14.5.2017

PUNKKI

Voi kauhistus! No nyt Wandassa oli ensimmäinen punkki, silmäkulmassa hiippailemassa korvia kohti... onneksi se ei ollut kiinnittynyt, joten oli helppo napata se talouspaperiin. 

Wandalle olen antanut Bravecto -punkkilääkkeen, joka on 3kk kestävä sisäinen punkkisuoja. Se ei estä punkkien tuloa, mutta tappaa punkin 12 tunnin sisällä, mikäli se tarttuu. Bravecto siis suojaa koiran Borrelia-bakteeria vastaan.

Pepillä on yrttipanta, koska sillä on ollut yliherkkyyttä. Aikaisemmin olen laittanut Bayvantic -liuoksen, mutta sekin on melko riski, koska ihoon laitettuna Peppi saattaisi saada jonkin ihoreaktion taas. Mieluummin mietoja valmisteita. 

Viime vuonna kokeilin Fixodida Zx -valmistetta, joka syötetään jauheena ruuan mukana. No, aineen toimivuudesta voi olla montaa mieltä, sillä ainesosat ovat suoturve ja hiiva. Tätä nyt syötän Pepille tänäkin vuonna. 

Toisaalta, jos jokin luonnon antimista valmistettu toimii, mieluummin annan sitä kuin aikamoisia myrkkyjä. En tiedä auttaako tuo Fixodida Zx yhtään mitään, koska täällä niitä punkkeja on ihan kaikkialla. Silti on jäänyt sellainen olo, että se olisi auttanut. 

 Yrittänyttä ei laiteta!

Näistä tuotteista lisää:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti