3.5.2017

Mustasukkaisuus(ko)

Tänään treeneissä oli vähän hankaluuksia, sillä Wanda ei meinannut kuulla käskyjäni. Nimittäin minä olen flunssassa, eikä ääntä oikein lähtenyt... no, joka tapauksessa treeneissä tuli esiin taas tämä ilmiö, mistä olen aikonut kirjoittaa.

Nimittäin mustasukkaisuus. Tuli tilanne, jolloin Wanda karkasi toisen koiran luokse ja kyseinen koira sattui saamaan silloin palkkaa ja Wanda rähähti sille. Tässähän ei ole mitään järkeä, itse menee toisen luo ja suuttuu kun toinen syö...

Tämä ilmiö on tullut kotona nyt aiemminkin esiin. Esimerkiksi Pepin ollessa huoneessani, Wanda kyttää mitä se tekee. Mikäli se koskee Wandan kuppeihin, Wanda alkaa haukkua ja/tai rähähtää. Mikäli Peppi syö minulta palkkaa tms, Wanda saattaa haukkua. Tällaisia kummallisia tilanteita siis tulee ja niihin liittyy aina joko Wandan "omat" asiat, minä tai joku muu Wandan reaktion laukaiseva tekijä.

Todella jotenkin.. kummallista. Ajattelisin sen  olevan mustasukkaisuutta, mutta sitä on vaikea tulkita mistä kiikastaa. Tämä aiheuttaa minussa kireyttä ja jännittyneisyyttä, pelkään Wandan aloittavan rähinän ja sitten Peppi (tai joku muu koira) tulee mukaan ja tulee reikiä.. 

Miten tuollaisissa tilanteissa tulisi olla? Pepin nyt kuuluukin antaa sille takaisin, mutta pelkään silti, että tulee reikiä ja pahaa jälkeä. Sitten taas nuo tilanteet, jossa on muu koira tulisi välttää. En todellakaan halua, että Wanda alkaa reagoida noin, haluan kitkeä tämän ihan alkuunsa.

Murrosikäisen kukkoilua? Pelkkää egon pullistelua? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti