8.7.2017

TURKINHOITO

Elikkäs turkinhoidosta puhutaan seuraavaksi. Kerron vähän minkä tyyppisiä välineitä käytän waleseillani.

Pistän vielä linkit esimerkkeihin mistä löytyy vastaavia välineitä.


Vaatiiko walesinspringerspanielin turkki paljon vaivannäköä?

Ei vaadi mitenkään järjettömästi aikaa ja vaivaa. Näyttelykoiralla turkki pidetään pidempänä, joten se tietysti kannattaa harjata huolellisesti silloin tällöin. Trimmataan silloin tällöin. 

Walesien karva on kuitenkin hyvin sileää, eikä omilla koirillani turkki takkuunnu kuin vatsasta ja kainaloista. Periaatteessa harjalla otetaan vain irtokarvaa pois, harvemmin joutuu mitään takkuja selvittelemään sen enempää.

Esimerkiksi Pepin turkki, se ei vaadi juuri mitään. Trimmausta silloin tällöin ja silloinkin vedetään vaan lyhyeen lookkiin, ei näyttelyitä varten. 

Vaikka kyseessä onkin "turkkirotu" niin minä en ole ikinä kokenut näiden turkinhoitoa mitenkään vaativaksi, enemmänkin kallistun sen olevan helppoa. Ainoa huono puoli on se, että tassukarvat ja vatsa kuraantuvat kurakeleillä helposti, joten silloin joutuu aina lenkin jälkeen pesemään.

Lähteekö waleseista paljon karvaa?

Kyllä ja ei. Esimerkiksi nyt lähtee paljon, kun koirat vaihtavat kesäturkkiin. Kyllä niiltä aina lähtee vähän, ne löytyy sitten sohvista ja ihmisten vaatteista... Karvanlähtöaikana sitten saa karstalla ottaa 20 kourallista karvaa pois kerrallaan..

Harjat 

Harjalla käyn koko koiran läpi, se kerää irtokarvat ja on oivallinen takkujen selvityksessä, koska sillä pystyy käsittelemään herkkiäkin alueita, kuten kainaloita ja korvia. Hyvä harja on sopivan pehmeä, mielellään luonnonharjasta. Suosin luonnonharjasta, koska se silottaa karvaa ja tuo esiin sen luonnollisen kiillon. 

HARJA
LUONNONHARJA


Furminaattori & karsta:


Furminaattori ja karsta taas ovat täydellinen kombo irtokarvan ja pohjavillan poistamiseen! Karstalla saa helposti monta monta kourallista karvaa pois nopeasti, todella kätevä kapistus. 

Karstaa ja furminaattoria käyttäessä tulee huomata, ettei käytä liikaa voimaa ja paina karstan "piikkejä" liian lähelle ihoa (se sattuu itseäsikin, kokeile omaan ihoosi). Emme halua tehdä turkinhoidosta inhottavaa, emmehän?

FURMINAATTORI
KARSTA
Kampa


Kampaa tulee käytettyä harvemmin. Sillä voi käydä läpi esimerkiksi vatsan karvat, rintakehän ja tassujen pitkän karvan. Sillä ei kuulu tökkiä esimerkiksi selkää tai korvia, missä ei ole pitkää karvaa, jota kammata. 

Trimmiveitsi:


Ihmekapistus! Trimmiveitsi on lyömätön väline esimerkiksi Pepin päälaen TÖYHDÖN trimmaukseen. Pepillä on päälaella paljon sellaista haituvakarvaa, mikä hurmaavasti törröttää taivasta kohden. Trimmiveitsellä saa helposti tuollaiset haituvat pois.

TRIMMIVEITSI

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti