3.2.2017

WANDA 5 KUUKAUTTA

Jee aika vaan kuluu hurjaa vauhtia!

Paino: vajaa 14 kiloa

Temppurepertuaari:

  • istu, maahan, kieri, ympäri, pyöri, läps, kuiskaa, vierelle, seuraa, kasi, kukkuu
Terveys:  Elikkä Wanda syö nyt joka toinen päivä puolikkaan antibioottitabletin, kokeillaan siis pysyykö pissatulehdus poissa, vaikka lääkkeen antamista harvennetaan. Toki palataan joka päiväiseen annostukseen, jos tilanne sitä vaatii. Olisi nyt hyvä pikkuhiljaa saada se antibiootti häivytettyä kuvioista.

Wanda syö nyt 3 kertaa päivässä ja se on ihan toimiva rytmi. Illalla laitan nappulat turpoamaan ja aamulla saa ne nokan eteen heti ulkona käytyäänsä. Iltapäivästä kun tulen kotiin, Wanda saa toisen aterian ja illalla ennen nukkumaan menemistä vielä iltapalan. 

Eläinlääkäri sanoi Wandan painon nousseen todella hyvin ja tasaisesti, joten siitä päätellen likka saa tarpeeksi ruokaa (ei tosin siltä vaikuta, sen verran välillä kiukuttelee nälkäisenä.. kakara).

"Ongelmat": Krhm.. niin se pöydille hyppiminen.. ei siitä sen enempää nyt, mutta sumutepullo sitruunalla maustettuna on käytössä. Katsotaan onko mitään vaikutusta.. Peppi kyllä lähtee kauas pois pullon nähdessään.

Hampaat ovat vaihtuneet, pureminen vähentynyt huomattavasti. Enää Wanda puree silloin, kun on nälkä ja ärsyttää (perus kakara). Iltaisin Wandalla on hepuli, jonka jälkeen herkästi ottaa hampailla, mutta jäähyllä rauhoittuu hyvin.

Lenkillä Wandalla on ihan järjetön vauhti välillä. Iltalenkille kun menen sen kanssa ennen Wandan päivän viimeistä ruokaa, veto on julmettu ja energiaa vaan pursuaa tuosta pennusta.. hyvähän se on, että intoa piisaa, mutta tuon vetämisen kanssa saan olla hyvin tarkkana, jotta se jää ajan myötä pois ilman sen kummempaa "kitkemisoperaatiota".

Kasvatus:  Sisäsiisti ja pärjää päivän kotona, erinomainen tilanne. Wandaa on helppo ruualla motivoida ja se hakee vaikka kuun taivaalta, joten se on hyvin helposti ohjailtavissa toimimaan tietyllä tavalla ja helppo vahvistaa toivottua käytöstä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti