24.8.2018

Hampaiden hoito

Hampaiden ja suun kunnosta tulisi huolehtia tarkasti. Suu, hampaat ja ikenet kannattaa säännöllisin väliajoin tarkistaa: onko hammaskiveä, onko ikenet terveet ja näkyykö suussa jotain ihmeellistä.

Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä, joillekin tulee helpommin ja joillekin ei ollenkaan. Tyypillisesti hammaskiveä on lähes kaikilla koirilla, jonkun verran.

Hammaskiven määrään vaikuttaa koiran syömä ravinto. Mikäli koira syö kuivaruokaa kuivana, se puhdistaa jonkun verran hampaita. Turvotettuna kuivaruoka ei tietenkään samalla tavalla puhdista hampaita. Luiden pureskelu on hyvä keino pitää hammaskivi kurissa.

Wanda syö tälläistä valmistetta. Se on täysin luonnollista, merilevävalmistetta. Se vähentää hammaskiven muodostumista ja ehkäisee mm. hengityksen haisemista. Aivan loistava tuote! Wandalle ei mitenkään hirvittävän paljon hammaskiveä kerry, mutta tämä poisti ne vähätkin lähes kokonaan! Tätä on helppo annostella ruokaan kerran päivässä.

Lisäksi toki Wanda syö luita säännöllisesti. Välillä hampaiden hoitoon tarkoitettuja Virbacin luita ja muuten sitten laidasta laitaan kuivattuja eläintenosia (mm. naudan henki- tai ruokatorvia), tai sitten naudannahkaluita missä on kuivattua kanaa. Välillä sitten puristeluita ja hirvennahkaa.

Ollaan me hampaita harjattukin, mutta se on meillä ollut aika turhaa. Paremmin hampaat putsautuu luita pureskellessa ja tosiaan tätä PlaqueOffia syödessä hammaskiveä ei ole nimeksikään enää juuri missään hampaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti