13.6.2020

Huh, hellettä!

Ajattelin koota muutamia vinkkejä, miten selviää hellekelistä koiran kanssa.

1. Ulkoilu aamulla tai myöhään illalla 

On todella tärkeää hoitaa ulkoilut joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla, kun on viileämpää. Meillä on ehdoton raja, että yli 20 asteessa ei lenkille mennä. Silloin käydään pikapissatuksilla ja keksitään muuta puuhaa, tai sitten odotetaan esimerkiksi illan viileyttä. 



2. Viilennysmatto

Hellekelien ehdoton pelastus on viilennysmatto! Meillä on Scruffs -merkkinen ja kaikista isoin koko. Wanda mahtuu hyvin makaamaan siinä kyljellään tai jopa pitkin pituuttaan vatsallaan. Viilennysmatto sisältää geeliä, jonka viilenee painon vaikutuksesta. 



3. Viilentävät herkut

Tykkään tehdä itse koirien "jäätelöä" tai muita viilentäviä herkkuja. Esimerkiksi pakasterasiassa voi pakastaa vaikkapa luonnonjogurttia ja nameja. Erilaisia aktivointileluja voi myös tarjota pakastettuna; kongiin tai lickimatiin voi jäädyttää esimerkiksi märkäruokaa tai jauhelihaa. 


4. Uinti

Uinti on kesässä parasta! Ehdottomasti kannattaa hyödyntää lähialueen vesistöt ja korvata päivän lenkki uinnilla tai yhdistää virkistävä uinti lenkin yhteyteen. Uiminen on erittäin hyvä liikuntamuoto ja sitä voi harrastaa kuumallakin ilmalla! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti