8.12.2016

Kuulumiset 8.12

Nyt voisin kirjoittaa hieman pidemmän tekstin, joka kattaa tilanteen meillä tällä hetkellä. Suurempia ongelmia ei ole, tietysti arki pennun kanssa on haastavaa, mutta onhan se palkitsevaa. Peppi ja Wanda tykkäävät toisistaan ja Wandaa harmittaa, jos joutuu minun huoneeseen rauhoittumaan..

Wanda ei paljoakaan hypi ihmistä vasten, mikä on hyvä asia. Pieni huolenaihe on, matkiiko Wanda Peppiä ruokapöytäkäytöksessa ja alkaa myös pyrkiä varastamaan.. tiukka linja nyt, ettei saa hyppiä pöytään kun ihmiset syövät.

Peppi

Peppi on nyt hyväksynyt Wandan laumaan täysin, ei ole tyly eikä myöskään ole mustasukkainen, jos Wanda on jonkun sylissä tms. Hieman stressaantuneelta Peppi kyllä vaikuttaa, koska leikkii koko ajan Wandan kanssa, joten on odotettavissa, että kohta vähän rähähtää kakaralle kovemmin. Nyt Peppi ei pääse enää divaanille kakaraa karkuun, joten täytyy ottaa käyttöön tuo koirien erottaminen vähäksi aikaa kerrallaan -penalty boxiin vuorot!

Pepin painoa en tällä hetkellä tiedä, mutta minun mielestäni sille on nyt kertynyt (taas) hieman ylipainoa, joten täytyy olla tarkkana ruoan määrän kanssa. Selkeä selitys painonnousulle on talvi, koska on kylmempi sää ja hankalampi lenkkeillä kun tassut jäätyy. 

Minua surettaa, kun Peppi hakee huoneestani Wandan luun ja joudun sen ottamaan raukalta pois.. olen nyt miettinyt, että ehkä Pepille voisi kokeilla antaa miedon luun, jos se ei siitä korvatulehdusta saisi. Olisi hyvä, että Peppikin saisi pureskella luuta ja ei olisi niin epäreilua hänelle..

Wanda

Wandan antibioottikuuri loppui eilen illalla. Kakara on virkeä ja voisi olettaa, että pissatulehdus on nyt taltutettu. Kyllä Wanda edelleen nyt tekee pissoja sisälle ja ollaan nyt tultu iso takapakki sisäsiisteyden kanssa, mutta ei sille nyt voi mitään ja tavoite on saada koira terveeksi ja uskon, että se sisäsiisteys nyt tulee omalla painollaan.

Ulkoilua hankaloittaa nyt harmillisesti (taas) kylmät säät, joten paljon ei pysty lenkkeilemään. Täytyy tehdä pienempiä lenkkejä useita kertoja päivässä. Wanda tykkää hirveästi olla ulkona ja haluaisi kävellä maailman ääriin.. intoa on pienessä likassa ja energiaa, kunhan nyt terveys pysyy hyvänä niin eiköhän ala tämäkin sujua ilman suurta huolta.

Tavallaan Wandan puremisvimma alkaa laantua, nyt se on vain siinä muodossa, että menee överiksi ja hyppii silmille, kun puree. Eli ei enää jatkuvaa puremista, vaan enemmänkin pennun pelleilyä... Varsinkin nyt kun ulkona ei saa purettua energiaa, se kohdistuu meihin siten, että Wanda turhautuu syystä tai toisesta, haukkuu ja alkaa purra. Noh, sitten se jo mainittu penalty box kutsuu..

Kuten tässä videossa (linkki) näkyy, niin vettä Wanda ei missään nimessä pelkää. Vesikupissa läträä ja suihkussa edelleen mennään pääedellä hanan alle... mutta kun sinne mennään niin sitten myös pestään ne tassut nätisti ja vasta sitten saa vähän aikaa pelleillä veden kanssa..

PS! Huomenna tulee Vallu, koirieni paras kaveri <3 Videomateriaalia tulee varmasti..
 Menen Vallun kanssa sunnuntaina Messariin töihin -kai sieltä muutama tuliainen tarttuu        matkaan koirille... kuka tietää?  http://www.koiramessut.fi/koiranayttelyt/voittaja-2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti