27.4.2017

Tämän viikon reenit

TIISTAI

Agilityn alkeet, aiheena: mutkaputki, pimeä kulma ja hypyt

Putket on läpihuutojuttu Wandalle. Haastetta tuli vähän, kun ohjaus oli kunnolla sivusta ja koira joutuu menemään pidemmän matkan esteelle. Ohjaukset eri suunnista onnistui hyvin.

Hypyt ilman rimoja on liian yksinkertaista. Wanda tulee tykkinä suoran ja alkaa pomppia ja hillua joka suuntaan. Ongelmaksi treeneissä tuli se, että Wanda kuumuu ihan liikaa ja alkaa purra minua. Sitä alkaa ärsyttää se, ettei esim putken jälkeen jatketa mitään rataa tai tehtävä on liian helppo.

Tähän kuumumiseen auttaa hieman se, että ennen treenejä vie koiran puistoon purkamaan pahimmat kierrokset, mutta ei tämäkään liiemmin auta. Wanda rakastaa agilitytreenejä, kulkee tykkinä ja todella hyvin irtoaa minusta. 

Ohjaajalta paljon kehuja siitä, että olen tehnyt Wandan kanssa oikeita asioita ja loistava focus sillä on tekemiseen. Ollaan nyt todella hyvässä vaiheessa!

KESKIVIIKKO

Agilityyn valmentavat taidot, aiheena: rengas, istuminen ja etupalkkaus

Eilen treenattiin istumisen tarjoamista ja tarketille palkkausta. Koira istumaan, tarkettille palkka, vapautus. Tätä sitten niin, että minä heilun ja huidon, mutta koira saa ottaa palkan vasta kun sanon "tule", mitä käytän sitten agilityradalla lähdöstä vapauttamiseen. Ideana on opettaa koira istumaan paikallaa, vaikka minä liikun ja koira saa liikkua vasta käskyn kuullessaan.

Tämä oli hyvä harjoitus, sillä paikallaoloa ei voi harjoitella liikaaa. Todella hyvin kakara ymmärsi idean ja alkoi odottaa sitä, että kuulee "tule". Tästä voin jalostaa monelle tutun harjoitteen, että koira odottaa ja kuulee kaikenlaisia käskyjä kissoista sinitiaisiin, mutta vasta oikealla sanalla koira saa hakea palkan. 

Tästä tulee videota!

Toinen mitä tehtiin oli rengas-este. Siitä Wanda tykkäsi (kuten kaikesta mitä tehdään...) ja alkoi tarjota sitä nopeasti. Olen tyytyväinen siihen, että lähes aina se hyppäsi renkaan läpi eikä siitä sivusta, koska se on Pepillä usein ongelmana, että se huijaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti