3.4.2017

WANDA 7KK

Terveys:

Nyt menee hyvin! Wanda painaa 16 kiloa ja on Peppiä korkeampi. Toki Wanda on vielä hontelo ja hyvin siro, mutta pikkuhiljaa se rakenne sitten muuttuu aikuismaisemmaksi.

"Ongelmat": 

  • VETÄMINEN: Wandalla on järjetön vauhti päällä ja likka ei ymmärrä, että eteenpäin pääsee rauhallisemminkin. Toki paljon tästä rynnimisestä menee nuoruuden piikkiin, mutta varmaankin edes vähän voisi saada hillittyä, kunhan löydän oikean tavan opettaa sitä. Tällä hetkellä pysähdyn kun se vetää ja odotan kontaktin. Jonkun aikaa tehoaa, sitten kakara turhautuu ja rynnii kahta kauheammin
  • EPÄVARMUUDET: Murrosiässä koira saattaa käyttäytyä opitusta poikkeavalla tavalla, esimerkiksi pelätä ihan tavallisessa tilanteessa. Tätä on näkynyt koirapuistossa, kun on "huono päivä" niin esimerkiksi ihan syyttä suotta haukkuu ohikulkijat

Ratkaistut ongelmat: 

  • AUTOSTA RYNNIMINEN: Tämä loppui! Olen nyt opettanut Wandalle, että kun avaan auton oven, se ei saa missään tapauksessa rynniä omin luvin ulos. Siitä seuraisi lukuisia vaaratilanteita, jos se karkaisi ulos irti. Autosta pääsee ulos istumalla ja kontaktilla pyytämällä.
  • TURHAUTUMINEN/PUREMINEN: Ne Wandan kohtaukset, kun se menee ihan pois itsestään ja alkaa purra minun istuessani pöydän ääressä, ovat vähentyneet huomattavasti. Wanda saa energiansa purettua koirapuistossa ja nyt noita puremiskohtauksia tulee vain välillä, kun se on illalla yliväsynyt = kuin pieni lapsi ja uhmaikä

Parasta Wandassa? 

Tämä on vaikea osio kirjoittaa, todella todella vaikea. On vaikea rajata muutamaan pointtiin sitä, mikä on tässä koirassa parasta. Yritän nyt mainita muutaman asian, mikä tekee tuosta koirasta niin upean. Koko likka on pelkkää rakkautta, joten voinko sanoa kaikki on parasta? 

  • ILOISUUS (tätä ei varmaan tarvitse perustella?)
  • Wanda on aina valmis lähtemään pihalle, puistoon, treenaamaan tai ihan vaikka vain hakemaan postia. Wanda ponkaisee heti ylös, kun annan yhtään merkkejä, että mennään
  • Wanda on todella hellyydenkipeä, se tervehtii halaamalla kun istun lattialle
  • Wanda nukkuu joko selkä vasten selkääni tai kaulani kohdalla (öisin väännetään siitä, kumpi nukkuu pehmeämmällä tyynyllä...)
  • Wanda on fiksu, oppii kaiken nopeasti

Wanda ja minä ollaan nyt alettu hitsaantua kunnolla yhteen, kun ollaan niin paljon treenattu yhdessä ja touhutaan arjessa paljon kaikkea kivaa. Wanda jää nätisti odottamaan huoneeseeni, jos menen vessaan, mutta jos aiotaan lähteä ulos, se käskemättä seuraa minua. Se pitää minua silmällä ja lukee minua ilman, että minun tarvitsee paljoakaan sanoa hänelle.

Murrosikäinen pentu tarvitsee jämäkkää johtajaa, joka auttaa sitä noissa vaikeissa tilanteissa. Johtaja osaa lukea pentua ja tietää mikä on sille liikaa ja milloin tulee poistua tilanteesta. Murrosikäiselle koiralle tulee olla tiukka opetetuista säännöistä, koska se pyrkii rikkomaan niitä. Tässä vaiheessa kasvatusta minun tulee olla vain todella kärsivällinen, jämäkkä ja rakastava, vaikka sen tempaukset saisivat verenpaineen nousemaan aina välillä.

Tunnen Wandan ilmeet ja olemuksen. Tiedän milloin nälkä, milloin haluaa ulos, milloin epäröi onko ulkona jotakin epäilyttävää. Todellakin tiedän milloin se vain kerjää huomiota, eikä mikään ole oikeasti hänellä huonosti. 

Wanda tietää aina milloin mennään vain tielle kävelylle ja milloin taas autolla puistoon. Mutta auta armias, jos meidän lähtö puistoon tai treeneihin venyy.. sitten alkaa armoton kyttäys ja huomioni haku.

Koulutus:

 Arkitottis -kurssia on jäljellä enää yksi kerta. Keskiviikkoisin meillä jatkuu Agilityyn valmentavat taidot -ryhmä ja nyt 18.4 alkaa tiistaisin agilityn peruskurssi! Siellä aletaan sitten opetella kaikkia esteitä ja ohjauksia. Wanda alkaa nyt olla sen ikäinen, että hermot kestää vaikeammatkin treenit. 

Teen tokoa Wandan kanssa koirapuistossa silloin, kun siellä ei ole muita. Tähän asti seuraamista on harjoiteltu vain namilla houkutellen ja palkaten. Viikonloppuna kokeilin ensimmäistä kertaa miten Wanda seuraa, jos palkat poistuu käsistä. Hämmästyin täysin: Wanda seurasi loistavassa kontaktissa monta metriä! Kyllä se siitä lähtee ja hyvä toko-koira siitä tuleekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti