2.4.2017

Tämän viikon treenit

AGILITYYN VALMISTELEVA 29.3
Aihe: Etupalkkaus, taukomatolla lelupalkkaa, seuraaminen


Harjoiteltiin pareittain. Vieras henkilö menee koiran edelle heiluttelemaan lelua ja koiraa pidellään pannasta. Sitten koira päästetään juoksemaan ja leikkimään vieraan ihmisen kanssa. Rohkeudesta kehuja paljon.

Taukomatolla käytettiin lelupalkkaa. Se on koiralle vaikeampaa, koska lentävä palkka nostaa kierroksia ja pennun on vaikea asettua makaamaan matolle, kun se haluaa palkalle. Tämä meni meillä hyvin ja Wanda odotti maassa vapautussanaa, jotta saa syöksyä kaninkarvansa perään.

Lopuksi harjoiteltiin sitä, että koira kulkee lähellä ohjaajaa kontaktissa. Kontaktista ohjaaja alkaa liikkua juoksuvauhtia, joten koira alkaa yhdistää sen, että kun ohjaaja juoksee niin hänkin juoksee. Tästä hyötyä agilityssa. Lisäksi tätä taitoa voi hyödyntää siirtymisissä taukomatolta radalle. Koira ei saa mahdollisuutta alkaa haahuilemaan ja myöskin toisia koiria ohittaessa on hyvä keino saada rauhalliset ohitukset, kun koira seuraa omistajaa.



ARKITOTTIS 30.3
Aihe: ohitukset


Treenien vetäjällä oli oma koira mukana häiriökoirana. Tehtiin jonossa ohituksia, viimeinen lähti aina pujottelemaan koirakoiden ohi. Tässä Wanda meni vähän lukkoon, eikä meinannut pystyä kulkemaan kahden ison mustan koiran välistä. Nämä on näitä murrosiän pelkoja ja epävarmuuksia..

Me sitten Wandan kanssa tehtiin vain seuraamisella näitä, että kierretään hyvin kaukaa koirat ja en anna mahdollisuutta mennä niin lähelle, että pelko puskee pintaan. Luottamalla minuun Wanda pärjäsi hyvin, haki minusta turvaa ja näytin sille, että pääsemme ohi ihan turvallisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti