19.4.2017

AGILITYN ALKEET 18.4

Eilen oli ekaa kertaa agilityn alkeiskurssin treenit. Treenit on 19-20 Ertin ulkokentällä Masalassa. Kenttä ei ole meille entuudestaan tuttu, mutta iso kenttä ja kaikki esteet löytyy.

Aiheena oli putki ja keppien ensimmäinen välikkö.

 Putkea treenattiin ensin vain päästämällä koira menemään ohjauksella, sitten juoksemalla mukana. Treenien ohjaaja oli vastassa palkkaamassa. No, se sujuu Wandalta täysin, tuttu juttu. Aina ennen ohjausta vaadin sen istumaan ja odotin kontaktin ennen putkeen päästämistä, sillä tuo kakara on niin järjetön tykki, että on pakko pitää se aisoissa.

No, Wanda ei aina edes huomannut palkkaajaa, vaan kääntyi putkesta tullessaan 180 astetta minua kohti ja valmiina riehaantumaan täysin. "Mariamariamariamaria mitä me tehään mitä nyt minne nyt mennään tehään lisää!!" -asenne. Koiralla oli hauskaa ja ihan loistava motivaatio, istuessaan tärisi ja vinkui malttamattomana. Sitten kun se meni hakemaan palkkaa, se tuli sellaisella vauhdilla suoraan palkkaajan syliin... 

Vauhtia löytyy, jarrua ei..

Keppien ensimmäistä väliä harjoiteltiin siten, että eri suunnista tulee koiran mennä ensimmäisestä välistä. Tämäkin sujui Wandalta, mutta en usko sen oikein tajunneen mitä tehtiin... talitintti. Se oli kuitenkin vain sellainen lyhyt harjoitus missä koira sai oikeasta kohdasta juostessaan palkkaa.

Minulla on kotona putki, hypyt ja kepit, joten pääsen näitä kotona treenaamaan kakaran kanssa!

Omaa vuoroa odotellessa tehtiin vähän tokoa. Sivulletuloa Wanda ei meinaa ymmärtää, tarvitsee käsiohjauksen. Siihen tullessaan osaa kyllä nätisti sitten aloittaa seuraamisen, mikä on kylläkin huvittavaa, koska kakaran vauhti on juoksua.. hieman yli-innokas kakara. 

Tuo into on loistava asia, sen päälle on hyvä rakentaa toko- ja agilitytaidot.


1 kommentti: