22.3.2017

Agilityyn valmisteleva 22.3


Keskiviikko ja keskiviikon treenit! Nimittäin agilityyn valmistelevat taidot -ryhmä. Ohjaajana Inka Juntheikki Niinun hallilla. 

Alkuun koirakot jaettiin pareiksi ja koirat jäi sivuun. Ohjaajat sen sijaan joutuivat harjoittelemaan! Toisen tuli pompotella tennispalloa vuoroin maahan ja vuoroin alustalle. Pallon osuessa alustalle tuli parin naksauttaa naksutinta -harjoituksen idea oli siis opetella oikeaan aikaan palkkausta ja onnistumisen merkkausta joko sillä naksuttimella tai sanalla.

Seuraavaksi palattiin "taukomaton" harjoitteluun ja vahvistettiin siinä sitä hetkeä, kun koira käskystä saa nousta sieltä. Ohjeita kuunnellessamme koirat olivat seinustalla kytkettynä, Wandan hihna kiinni A-esteessä.

A-este näyttää siis tältä:


 No miten tämä tähän tarinaan liittyy? Valaisen tapahtumia...:

Olin selin Wandaan ja kuuntelin seuraavan tehtävän ohjeita. Kun käännyin kehuakseni Wandaa hiljaa paikallaolosta, hämmennyin pahemman kerran. Siis todella. 

Likka seisoo tuolla A:n päällä, siis ihan oikeasti kun hihna oli ylettynyt niin se oli hiiren hiljaa hipsinyt ylös. Ikinä ei ole ennen mennyt, ei siis ollut tarjottua toimintaa vaan silkkaa rohkeutta, hölmöyttä ja täydellinen esimerkki talitintin päähänpistosta. Hän siellä keikkuu onnellisena "KATO MUA KATO MUA MARIA KATO MISSÄ OLEN KATO MUA!!!"

No mitä tein? Nauroin ja nostin kakaran alas. Menin takaisin kuuntelemaan ohjeita ja palaan palkkaamaan Wandaa istumisesta ja odotuksesta. Seuraavan kerran kääntyessäni kakara on siellä taas. Siis voi ristus sentään!! Nostin sen alas taas kerran ja jouduin sitten monta kertaa blokkaamaan, ettei se kiipeä sinne... siirryin viisastuneena kauemmaksi..
Treenien loppu sujui hyvin, tosiaankin sitä taukomattoa tehtiin ja uutena asiana namista luopumista "jätä" -käskyllä. Alimmaisessa videossa kyse on koordinaatiosta, koiran tulisi astua yhdellä etutassulla yhteen välikköön. Sama harjoitus myöskin totuttaa pentua erilaisiin alustoihin.







1 kommentti:

  1. Woi Wanda ! Se on niin omatoiminen opiskelija 😂" kato, mä osaan jo " !!!
    Ihana hassu koiruus tuo isonenä❤

    VastaaPoista