24.3.2017

Arkitottis 23.3

Eilen oltiin taas aika myöhään reenaamassa Wandan kanssa, kello 21-22. Normaalistihan ollaan jo 21 aikaan sängyssä makoilemassa...

Aihe 23.3: LUOPUMINEN 

Eli aiheena oli namista, lelusta ja mistä tahansa tekemisestä luopuminen, kun kuulee "jätä". Namista luopumista ollaan tehty jo paljon, mutta idea lyhyesti: nameja käteen, käsi nyrkkiin. Kun käsi avataan, annetaan jättökäsky ja mikäli koira tavoittelee namia, käsi menee nyrkkiin. Koiran tulee olla tavoittelematta namia, palkkaus siitä toisesta kädestä eli koira ei missään vaiheessa saa niitä palkkoja, mistä kielletään koskemasta.

Lelusta luopuminen on helppoa treenitilanteessa, koska Wanda tietää saavansa palkkaa. Ikävä kyllä se  meni sitten siihen, että Wanda ei ota lelua kunnolla suuhun, kun odottaa jättökäskyä ja se ennakoi sitä palkan toivossa.

Koirista luopuminen tarkoittaa sitä, kun koira pyrkii toisen koiran luokse leikkimään tms. Jättökäskyllä koiran tulee unohtaa se toinen koira ja tulla luokseni. Tämä sujui yllättävän hyvin. Lisäksi harjoiteltiin siten, että joku tulee namien kanssa Wandan luokse, mutta Wandan tulee unohtaa ne palkat ja palata luokseni.

Lisäksi lopussa tehtiin paikallaoloa lähekkäin muiden koirien kanssa. Tässä kävi vähän hassusti, ryhmässä ollut musta belgianpaimenkoira uros tuli hampaat ojossa rähisemään Wandalle ja Wanda siitä sitten vähän pelästyi. Nythän Wanda arastelee isoja uroksia, koska Wandalla on juuri se vaihe kun hormonit hyrrää ja on epävarma kaikesta.

No ei tuossa mitään käynyt eikä Wanda panikoinut, vähän vilkuili minua että kai minä blokkaan, jos se uros uudellen hieman ahdistelee. Wandaa alkoi sitten jännittää tilanne, eikä pystynyt keskittymään. Tilanne oli kakaralle liikaa ja se reagoi siihen pissaamalla lattialle, ihan yhtäkkiä. Noh tästä tuli sitten pissasakko meille maksettavaksi 5 euroa.. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti