27.3.2017

LISÄRAVINTEET

Lähtökohta on, että koira saa tarvitsemansa vitamiinit ja kivennäisaineet ravinnostaan. Joskus kuitenkin on tilanteita, jolloin niitä joutuu ottamaan purkista. Tässä on esimerkkejä milloin lisäravinteiden antamista koiralle kannattaa alkaa miettiä:


1. Puutostilat

Koirien puutostilat saattavat oireilla esimerkiksi iho-ongelmina, kuten kutina ja karvanlähtö, laihtumisena, väsymyksenä ja muutenkin normaalista poikkeavana oireiluna. Puutostilaa epäiltäessä on syytä kokeilla lisäravinteita, sillä moni vaiva menee ohi ruokavalion pienillä viilauksilla, kunhan keksii mistä on kyse. ¨

  • monivitamiinilisä, omegat, sinkki, biotiini



2. Raakaruoka tai kotiruoka

Mikäli  koira syö esimerkiksi raakaruokaa tai kotiruokaa ("vähän sitä sun tätä, mitä sattuu jäämään") niin voi olla, että koira ei saa tarpeeksi vitamiineja ja kivennäisaineita. 

  • monivitamiini, omegat, c-, e- ja d-vitamiini, sinkki


3. Hormonit

Juoksut, valeraskaus, tiineys..
Uroskoira voi myöskin hyötyä lisäravinteesta 

  • tiineelle nartulle kalsium, foolihappo
  • juoksuiselle nartulle rauta
  • uroksille sinkki
4. Kun ikää tulee

Nivelten hyvinvoinnin kannalta on fiksua tarjota ravintolisää Monesti ravintolisät auttavat koiraa pysymään virkeämpänä ja paremmassa kunnossa

  • monivitamiini, omegat, e-vitamiini, msm
5. Aktiiviset koirat

Nostan nyt esille vielä tämänkin vaihtoehdon. Moni koira kuormittuu harrastuksissa todella paljon (esimerkiksi agility), jolloin lihakset, nivelet ja koko koira rasittuu fyysisesti. Agilityssa tulee paljon kuormaa nivelille, joten niiden hyvinvoinnista on syytä huolehtia, varsinkin jos treenataan paljon ja kovaa.
  • omegat, antioksidantit, e-vitamiini
No mitä syötän omille koirilleni?

Wanda: Wanda saa 3 kertaa viikossa Avital lohiöljyä ruokansa joukkoon. Lisäksi aamuisin usein maitohappobakteerijauhetta. Nyt uusimpana arsenaaliin tuli Avitalin vitamiini- ja hivenainelisä. Musti&Mirrin myyjä suositteli tuota Nutrientia, koska tällä hetkellä moni ruoka tulee Wandasta "läpi", joten en voi olla varma saako se tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita.


Peppi: Pepille aloin nyt syöttämään Avitalin Flex -lisäravinnetta, koska se on sisällöltään sopiva iäkkäälle koiralle, tukee nivelten hyvinvointia.  

Mitä mieltä olitte tästä? Kiinnostaako tällaiset lyhyet tietopaketit? Huomatkaa, että nämä ohjeet eivät ole mitään kiveen hakattuja, vaan mitä olen oppinut aiheesta eri luennoilla, kirjallisuudesta ja blogeista.

Meneekö tällaiset postaukset JATKOON vai EI-JATKOON?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti